Personalo motyvavimo sistema LR susisiekimo ministerijoje

23 psl. / 4500 žod.

Ištrauka

Šiuo laiku darbo užmokestis ir piniginis įvertinimas yra ypač svarbiu motyvaciniu veiksniu tada, kai nėra patenkinti dirbančiųjų fiziologiniai ir saugumo poreikiai. Nors kaip teigia kai kurios motyvavimo teorijos, kurias aš apžvelgsiu vėliau, fiziologiniai poreikiai yra patys svarbiausi. Todėl vienas svarbiausių Lietuvos įmonių ir valstybinių institucijų uždavinių šiuo metu yra teisingų ir motyvuojančių darbo apmokėjimo sistemų sukūrimas.
Ši tema yra aktuali įmonių savininkams, vadovams, verslininkams, o taip pat visiems kas yra suinteresuotas savo įmonės veiklos tobulinimu ir siekia nustatytų tikslų. Pasirinkus tinkamą personalo skatinimo sistemą, galima tikėtis ne tik efektyvios ir harmoningos personalo veiklos, bet ir užtikrinti visos įmonės efektyvų funkcionavimą. Todėl kiekvienas vadovas turėtų gerai pažinoti savo darbuotojus, kad galėtų juos tinkamai skatinti.
Savo darbe aprašysiu motyvavimą Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijojoje – Lietuvos vykdomosios valdžios institucijoje.
Susisiekimo ministerija vykdo įstatymų ir kitų teisės aktų jai pavestų transporto (oro, vandens, geležinkelių, kelių), pašto ir ryšių (telekomunikacijų, radijo ir televizijos) sričių valdymo funkcijas, formuoja ir įgyvendina šiose srityse valstybės politiką.
Rašant kursinį darbą buvo daugiausiai naudojamasi vadovėliais iš vadybos srities: Šavareikienės D., Dubino V., „Integruota vadybos proceso motyvacija“, A. Sakalo, „Personalo vadyba“, R. Adamonienės, A. Sakalo, V. Šilingienės, „Personalo valdymas“ ir kiti. Taip pat buvo nagrinėjama įmonės pateikta medžiaga, susijusi su darbuotojų motyvavimu (darbuotojų darbo užmokestis, skatinimo principai, darbuotojų ugdymas ir kt. )


Turinys

  • Įvadas3
  • 1. Motyvavimo teoriniai aspektai4
  • 1.1.Motyvavimo samprata4
  • 1.2 Motyvacijos teorijos ir jų taikymas praktikoje5
  • 1.3 Motyvavimo sistemos kūrimas įmonėje10
  • 2. Motyvavimo sistema Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijoje11
  • 2.1. Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijojos charakteristika11
  • 2.2. Susisiekimo Ministerijos struktūra11
  • 2.3. Susisiekimo Ministerijos uždaviniai ir funkcijos15
  • 2.4. Darbuotojų motyvavimas Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerijoje19
  • Išvados ir pasiūlymai22
  • Literatūra23

Reziumė

Autorius
guuru
Tipas
Referatas
Dalykas
Vadyba
Kaina
€2.93
Lygis
Universitetas
Įkeltas
Bir 6, 2013
Publikuotas
"Informacijos neturime"
Apimtis
23 psl.

Susiję darbai

VĮ „Oro navigacija“ personalo motyvavimo sistema

Vadyba Referatas guuru
Darbo užmokestis tradiciškai laikomas pagrindine darbuotojų motyvavimo priemone, nors išsivysčiusiose šalyse materialiniai stimulai palaipsniui praranda savo svarbą ir užleidžia vietą nepiniginiams motyvavimo metodams....

Darbuotojų motyvavimo sistemos tobulinimas

Vadyba Diplominis darbas 2013 m. linmat
Dabartiniu metu Lietuvoje yra daug įvairių įmonių, kurios vykdo veiklą ir tikisi iš tos veiklos gauti pelną. Didžioji dalis gaunamų pajamų iš verslo...

Personalo motyvavimo sistema įmonėje „X“

Vadyba Referatas 2015 m. sejkutea
Teorinėje darbo dalyje analizuojama motyvacijos samprata įvairioje literatūroje, išnagrinėti motyvacijos kūrimo darbinėje aplinkoje aspektai bei apžvelgiamas pagrindinių motyvacijos priemonių sąrašas. Praktinėje šio darbo...