Portugalija yra šalis labiausiai į šiaurės vakarus nutolusi Europos valstybė, esanti lberijos pusiasalyje. Vakaruose ir pietuose Portugalija ribojasi su Atlanto vandenynu, rytuose ir...
Mokslininkai įrodinėja, kad tai, kas yra maiste, gali pakeisti mūsų smegenų cheminę sudėtį, tuo pačiu paveikdamas mūsų nuotaiką, o kartu ir budrumą bei...
Tikslas - susipažinti su konditerinių tešlų rūšymis, bei patiekalų asortimentais. Plačiau aprašyti sausainių gamybą. Pateikti greitai paruošiamų sausainių receptą. 24 skaidrės.
Tailando virtuvė – tai keleto šalia esančių kitų kultūrų maišymosi atspindys. Maisto įvairovę nulėmė esančių didžiųjų tautų – Kinijos bei Indijos ir kitų...
Kulinarija formuojasi ilgą laiką - ištisus šimtmečius. Ji susijusi su gyventojų buitimi, įpročiais, gyvenimo lygiu. Liaudies sukurti patiekalų receptai keičiasi, tobulėja, kai kurie...
Japoniška virtuvė – viena iš Tolimųjų Rytų virtuvių, paplitusi Japonijoje ir susiformavusi per ilgametę istoriją. Nors su pastarosiomis dalijasi daug bendrų produktų, gamybos...
Amerikietiška virtuvė – viena iš vakarietiškos užjūrio virtuvės, kurios tradicijos paplitusios Jungtinėse Amerikos Valstijose bei jos kaimyninėse šalyse. Šiaurės Amerika garsi savo ...
Energetiniai gėrimai pradėti gaminti palyginti ne taip seniai, tačiau juos spėjo pamėgti nemaža dalis vartotojų. Ypač šiuos gėrimus mėgsta studentai – jie tvirtina,...
Pagal maisto ruošimo technologiją (dažniausiai virti patiekalai) ir ingredientus estų virtuvė panaši į suomių virtuvę ir labiau „jūrinė“ nei latvių ar lietuvių.
Prezentacija apie britų virtuvę. Prezentacijoje kiekvienas patiekalas yra aprašytas bei pavaizduotas nuotraukoje. Daug įdomios informacijos. Už šį darbą buvo gautas pats didžiausias įvertinimas.
1.Kas yra Japonijos virtuvė2. Japoniškos virtuvės specifika2.1. Maisto patiekimo principai3. Maisto kultūra3.1. Japonų maistas3.2. Valgymo papročiai4. Japonija...
Pica – tai orkaitėje iškeptas plokščias, paprastai apvalus paplotis, kuris aptepamas pomidorų padažu, apdėliojamas sūriu ir kitais priedais. Pagrindinės sudedamosios picos dalys –...